Gastblog Ingeborg Jansen over 'Ik word wie ik ben'

Na een heerlijke les van Suzette deelde zij een prachtige spreuk:

“Het doel van het leven is jouw talent te ontdekken

en het dan aan anderen door te geven”

Ik besluit dat bij deze te doen 😊

ik word wie ik ben

Na vele uren op de yoga-mat, waarbij vele issues voorbij kwamen en ik soms kon loslaten, ben ik 2 jaar geleden in burn-out beland. Ik besloot te gaan schrijven en daarmee in mezelf te duiken. Dit bleek de oplossing, omdat dit de manier was voor mij om van ratio naar gevoel te gaan. En dat is precies waar yoga ook over gaat.

Ik besloot begin juni mijn boek uit te geven. Ik hoop dat ik met dit boek ook iets voor anderen kan betekenen. Mensen die op dit moment in een overlevingsstand staan en hun gevoel hebben geparkeerd waardoor je uiteindelijk opgebrand raakt. Inmiddels heb ik vele ontroerende reacties mogen ontvangen van lezers die geraakt zijn en daardoor zelf konden voelen, lezers die zijn gaan praten met hun naasten over dingen die ze niet eerder verteld hadden en mensen die de moed vinden om naar hun gevoel te keren. Voor wie geïnteresseerd is: https://ingeborgjansen.nl/boek-ikwordwieikben/

Ze begint te huilen en wordt overspoeld door een intens verdriet omdat ze haar kind in de steek heeft gelaten. Of is het niet haar kind maar is zij het zelf?

Na jaren van zwijgen eist een stem uit haar binnenste, die ooit aan een klein meisje toebehoorde, de aandacht op. Het is het begin van een zoektocht. 

Wie is dat kleine meisje, en wat is er met haar gebeurd? Hoe voelde ze zich?

En waarom komt ze nu pas tevoorschijn, het is toch allemaal voorbij?

Sommige dingen wil je je niet herinneren. Toch is het nodig. Hoe kom je anders te weten wie je bent?

Over het boek

Ik word wie ik ben is een indringend levensverhaal over de helende kracht van de waarheid die nodig is om je van je verleden los te make. Het geeft een inkijk in het leven van een klein meisje wiens moeder borderline heeft. Ze neemt je mee haar wereld I, die van verlatingsangst en hunkering naar onvoorwaardelijke moederliefde. Ze komt in meerdere pleeggezinnen terecht en ontwikkeld een overlevingsstrategi, aanpassen, vergeten en doorgaa, in de hoop dat het gaat voelen alsof ze bij iemand hoor. Als volwassen vrouw blijft ze deze strategie toepassen en heeft ze niet in de gaten dat ze zichzelf kwijt is geraakt. Tot ze in een burn-out belandt en zich realiseert dat ze de sleutel tot herstel zelf in handen heeft. Er is “slechts”moed voor nodig. Moed om de gebeurtenissen van haar jeugd te bekijken in plaats van ze te verstoppen. Dan kan ze eindelijk het beeld loslaten van wie ze denkt te moeten zijn.


Over de auteur

Ingeborg Jansen, 1970 is vlak na haar geboorte met haar ouders en oudere zus naar Italië geëmigreerd. Vier jaar later zet haar moeder de kinderen in de Fiat 500 en rijdt terug naar Nederland, bestemming Amsterdam. Vader blijft achter en hertrouwt al snel. Moeder blijkt psychisch instabiel en wordt uiteindelijk totaal verward langs de snelweg gevonden.
Ingeborg is zowel een KOPP kind (kind van een ouder met psychiatrische problemen) als een pleegkind.

Jana van Duijn